logotype
image1 image1 image1

Zimski plezalni tabor Osp

V času letošnjih zimskih počitnic smo že tretje leto zapored organizirali plezalni tabor v Ospu. Letos je tabor trajal kar 5 dni. Vreme je bilo na naši strani tako, da smo lahko tabor izpeljali po planu. Prvi dan smo preživeli v Plezalnem centru Ljubljana, kjer zaradi lepega vremena ni bilo pretirane gneče.

1

Po zaključenem treningu smo se odpravili proti Kastelcu, kjer smo bili nastanjeni. V naslednjih dneh smo obiskali naravno plezališče v Kompanju in Ospu. V Kompanju smo bili prvič, kjer se ocene smeri gibljejo od 5-8 kar je bilo idealno za našo skupino. Plezališče ima urejeno parkirišče in je od Ospa oddaljeno cca 40 minut počasne vožnje. Glede na zelo velik izbor smeri se bomo sigurno še kdaj vrnili.

2

Po treh dneh plezanja smo bili že precej utrujeni, kar smo izkoristili za obisk bazena v Bernardinu. Na obali nas je presenetila zelo močna burja, kar je na morje privabilo številne jadralce, ki jih je bilo zabavno opazovati iz toplih jacuzzijov.J

3

Zadnji dan je obisk Mišje peči preprečil nenapovedan dež tako, da smo se odpravili proti domu in spotoma obiskali novo nastale balvane v Balvaniji. Šef Miha nas je pričakal že ob 13h tako, da smo za 2 uri imeli celoten plezalni center samo za nas, kar se je precej poznalo na naši utrujenosti po koncu treninga. J V letu 2018 se zopet odpravimo na tabor in še bolj podrobno raziščemo plezališča Istre.

4

 

2019  Plezalni Klub Škofja Loka